Amikor kiderül, hogy „nem láttuk a fától az erdőt”

A COVID miatt ismét egy hosszú időszakban nem mehettünk a Múzeumba. Most lehetőségünk volt visszatérni. Először úgy terveztük, hogy “csak néhány fotót készítünk”, aztán egészen más lett belőle. Már régóta szerettünk volna olyan képeket készíteni, amin látszik az egész MESZ I teljes pompájában és nincs a képen a kiállításhoz szükséges…

Tovább

Előkerült egy elveszettnek hitt hangfelvétel!

A hír tulajdonképpen tavalyi, de a jó hír megkésve is jó hír. 2019 decemberében megtaláltunk egy eddig elveszettnek hitt hangfelvételt! E riportot Esti Judit készítette Kovács Győző közreműködésével 1982-ben. A riportalany nem volt más, mint a MESZ I atyja, Kozma László. A felvétel a Fellelt anyagok oldalról elérhető.

Tovább

Első bemutató a Kutatók éjszakáján

Csoportunk első nyilvános megjelenése 2019. szeptemberében volt a Kutatók Éjszakáján. A „Vissza a jövőbe! Az első magyar számítógép nyomában” program telt házas rendezvény lett. Reméljük hamarosan lesz folytatása!

Tovább

TMIT70

Hetven éve, 1949-ben alapították Budapesti Műszaki Egyetemen a Villamosmérnöki Karral egy időben a Vezetékes Híradástechnika Tanszéket, melynek első vezetője Kozma László volt. E tanszék utódját ma Távközlési és Médiainformatikai Tanszéknek hívják, melynek 70 éves ünnepségén Németh Krisztián röviden megemlékezett az itt készült MESZ I-ről.

Tovább