Publikációk

Ezen az oldalon találhatók a saját publikációink.

Razdan-3 riport

2021 nyarán ellátogattunk a szegedi Informatika Történeti Kiállításra (http://ajovomultja.hu), hogy riportot készítsünk Terényi Leventével és Vid Ödönnel, akik a ’60-as évek végén, ’70-es évek elején az ott kiállítotthoz hasonló Razdan-3 számítógéppel dolgoztak. (Lenyűgöző látvány ez a gép, a kiállításnak méltán ez az egyik ékköve!) A riport elkészült, sőt rögzítettünk egy kis videót is. Mindkettő megtalálható a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikatörténeti Fórumának weboldalán ezen a helyen.
2021. 11. 04.

Mel, egy Igazi Programozó története

Németh Krisztián fordította magyarra e régi írást egy még régebbi számítógépes programról.

Egy kis kedvcsináló a fordítótól: “A “The Story of Mel, A Real Programmer” című írás egy csodás visszaemlékezés a számítógép-programozás hőskorára. Már az írás is régi, hiszen 1983-as, közel 38 éves, de egy még negyedszázaddal korábbi világról szól. Első látásra annyira megtetszett, hogy elhatároztam, hogy lefordítom. Nem a MESZ I-ről szól, de azért korhű a téma. Fogadjátok szeretettel!”
2021. 03. 15.

A jelfogókról

Vid Gábor rövid írása a jelfogókról.
2020. 07. 27.

Kutatók éjszakája 2019

Csoportunk első nyilvános megjelenése 2019. szeptemberében volt a Kutatók Éjszakáján. A „Vissza a jövőbe! Az első magyar számítógép nyomában” program telt házas rendezvény volt. A bemutatott diasor szerkesztett változata letölthető innen.

2020. 07. 11.

Comments are closed.